Kameran lever fortfarande

17 oktober 2019 admin

En kamera är inte vad den har varit. I och med digitaliseringen och integrationen av kameror i mobiltelefoner har alla tillgång till en relativt bra kamera vid alla tillfällen. Vilket förstås bland annat innebär att vi överöses av bilder med dålig kvalitet överallt… För dem som har riktigt höga krav på bildkvalitet och behöver kunna optimera bilder på varierat avstånd och under varierande ljusförhållanden krävs fortfarande kameror med avancerad optik och teknik. Professionella fotografer och de som är intresserade av fotografering kan inte nöja sig med den helautomatiska kamerans ljumma möjligheter att variera fotoparametrarna.

 

Värdet är högt

En riktigt bra kamera kostar idag mer än någonsin. Eftersom skrytvärdet av att ha den senaste systemkameran har kraschat så har marknaden för sådan, avancerade objektiv och tillbehör krympt och kraven på utrustningen ökat från kunderna. Och eftersom investeringen är större så är det också viktigt att sköta sin utrustning bättre än vad man gjorde förr. Service, underhåll och reparation lönar sig och livslängden på optiska och mekaniska delar är egentligen obegränsad om man sköter dem bra. Fotografer och amatörer med dyrbar utrustning och höga krav ser till att vårda den – och låter inte vem som helst serva sina dyrgripar.

 

Hitta kompetens är inte enkelt numera

För bara 10 år sedan fanns det en fotoaffär i varje gathörn. De levde väl i hög utsträckning på nyförsäljning av enklare kamerasystem och framkallning och kopiering av bilder. De flesta av dem kunde också serva avancerade kameror – antingen själva eller via en partner som de skickade utrustningen till. I dagens digitala slit och släng samhälle är det svårt att hitta en specialist på kamerateknik i Malmö, men det finns ännu. Kompetensen och entusiasmen vårdas och de som vet värdet av att utnyttja specialisterna hittar dem fortfarande. Nu krävs dock att man aktivt söker upp dem, ingen går förbi en fotoaffär längre.

Fler nyheter